Kaju Sosu Kaju sosu, kaju fıstığının öğütülmesi ile hazırlanan lezzetli ve çok yönlü bir sostur. Hem acı hem de tatlı olarak hazırlanabilir ve çeşitli baharatlar eklenerek zenginleştirilebilir. Cips için dip sos olarak, et yemeklerinin yanında veya salata sosu olarak kullanılabilir. Kaju Sosu İçin Malzemeler
Kaju Sosu Nasıl Yapılır? Bir mikser içerisine bir adet avokado ayıklanıp atılır. İçine kaju fıstıkları, kabuğu soyulmuş domates, çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil biber, ayıklanmış kuru soğan, ayıklanan sarımsaklar ve baharatlar eklenerek hızlı devirde beş altı dakika karıştırılır. Gerekirse içine bir miktar zeytinyağı eklenerek kıvamı inceltilebilir. Servise hazırdır. Yemek veya Salata İçin Kaju Sosu Malzemeler
Kaju Sosu Nasıl Yapılır? Bir mikser içine kaju fıstıkları, ayıklanan maydanoz ve dereotu, ayıklanan soğan ve sarımsaklar atılarak hızlı devirde dört beş dakika çekilir. Bir kaseye alınır ve baharatlar ile tuz eklenerek karıştırılır ve isteğe göre servis edilir. Afiyet Olsun. |