Kaju Peyniri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaju Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaju peyniri, Kuru yemiş olarak bildiğimiz kaju, kahvaltılarda kaju peyniri olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde bilinmeyen lezzetlerden birisi olan kaju peyniri kajunun yetiştirildiği bölgelerde sıkça yapılmaktadır. Ayrıca hayvansal gıda tüketmeyenlere kaju peyniri çok güzel bir alternatiftir. Krema gereken yerlerde örneğin, Sütsüz yoğurtsuz dondurma yaparken kaju peyniri kullanılabilmektedir. Bazı kişiler pizza hamurunda kıvam ve lezzet artırıcı olarak kaju peyniri kullanmaktadır. Bu güzel lezzeti denedikten sonra sizde kahvaltılarınızı vazgeçilmezleri arasında yer alacaktır. Peynir sektöründen çok farklı olarak ev ortamında hijyenik koşullarda içeriğinde katkı maddesi olmadan yapabileceğiniz bu peynir gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebileceğimiz gıdalardandır. Yapımı çok kolay olan kaju peynirini taze yapınız ve kısa sürede tüketiniz. Şimdi kaju peyniri yapımı aşamasına geçelim.

Kaju peyniri için gerekli malzemeler
  • 1 bağırsak kaju fıstığı,
  • 2 çay kaşığı limon suyu,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 2 çay kaşığı karabiber ve su.
Kaju peyniri nasıl yapılır?

Bir kâse içeresine 1 bardak kajuyu koyup üzerine 3 bardak su koyun ve 1 saat boyunca kaju fıstıklarını suyun içinde bekletin. Şişen kajuların suyunu süzün. Bekleyen kaju fıstığının üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve 1/4 bardak su ekleyerek mutfak robotundan geçirin. İyice ezilen kaju fıstıkları boza kıvamına yakın bir hal alır. Hazırladığınız karışımı alabilecek bir kâse içerisine kaşık yardımıyla koyun. Kâseye koyduğunuz kaju peynirini kaşık yardımıyla iyice düzeltin. Kâsenin kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin. Koyulaşan ve katılaşan kaju peynirini servis esnasında servis tabağına ters çevirin ve kâseyi kaldırın. Bir kalıp halinde çıkacaktır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Kaju peynirine kimyon çok yakışmaktadır. Hem lezzet bakımından hem de aroması ve sağlık bakımından kimyon kullanabilirsiniz. Kaju peynirinde bolca bakır, demir, magnezyum, potasyum, antioksidan ve çinko bulunur. Bu kaju peynirinin sindirimi güçlendirme, tansiyonu düzenleme, kalbe iyi gelme, kalp rahatsızlıklarına, kanser önleyici etkisi, kan şekeri dengeleyici ve vücuda giren demiri daha iyi kullanmamız anlamına gelir. Kaju kemik yapısını güçlendirdiği gibi dokulara ve saça iyi gelir. İçerisindeki yağ oranı sayesinde vücuda enerji verir. Kaju peynirinizi sıcak havadan, nemden ve küften korumak için buzdolabında saklayınız.

Afiyet olsun.

Kaju Peyniri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Kaju Besin Değeri?

Kaju Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaju Fıstığı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaju Fıstığı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaju Fıstığı Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kaju Fıstığı Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kaju Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Fıstığı Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kaju Fıstığı Tohumu Türleri ve Özellikleri

Türkiyede Kaju Yetiştiriciliği

Türkiyede Kaju Yetiştiriciliği