Kaju Peyniri Kaju peyniri, kaju fıstığından elde edilen ve özellikle vegan beslenme tarzını benimseyenler için popüler olan bir alternatiftir. Ülkemizde henüz çok yaygın olmasa da, kaju peyniri kajunun yetiştirildiği bölgelerde sıkça tüketilmektedir. Bu lezzetli alternatif, hayvansal ürün tüketmeyenler için ideal bir seçenek sunar ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Kaju Peynirinin Kullanım Alanları Kaju peyniri, kremalı tariflerden pizzalara kadar birçok alanda kullanılabilir. Örneğin:
Bu lezzeti denedikten sonra, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacağına emin olabilirsiniz. Kaju peyniri, ev ortamında hijyenik koşullarda, katkı maddesi içermeden kolayca yapılabilir. Bu sayede gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz. Kaju Peyniri İçin Gerekli Malzemeler
Kaju Peyniri Nasıl Yapılır? 1. Bir kase içerisine 1 bardak kaju fıstığını koyup üzerine 3 bardak su ekleyin ve 1 saat boyunca bekletin. 2. Şişen kajuları süzün. 3. Bekleyen kaju fıstıklarının üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve 1/4 bardak su ekleyerek mutfak robotundan geçirin. İyice ezilen kaju fıstıkları boza kıvamına yakın bir hal alır. 4. Hazırladığınız karışımı bir kaseye kaşık yardımıyla koyun ve düzeltin. 5. Kaseyi buzdolabında 1 gün boyunca bekletin. 6. Koyulaşan ve katılaşan kaju peynirini ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Kimyon, lezzet ve aroma bakımından kaju peynirine çok yakışır. Kaju Peynirinin Faydaları Kaju peyniri, içerdiği zengin besin değerleri sayesinde birçok sağlık faydası sunar:
Kaju peynirinizi sıcak havadan, nemden ve küften korumak için buzdolabında saklayınız. Afiyet olsun. |