Kaju Peyniri

Kaju peyniri, Kuru yemiş olarak bildiğimiz kaju, kahvaltılarda kaju peyniri olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde bilinmeyen lezzetlerden birisi olan kaju peyniri kajunun yetiştirildiği bölgelerde sıkça yapılmaktadır. Ayrıca hayvansal gıda tüketmeyenlere kaju peyniri çok güzel bir alternatiftir. Krema gereken yerlerde örneğin, Sütsüz yoğurtsuz dondurma yaparken kaju peyniri kullanılabilmektedir.
Bazı kişiler pizza hamurunda kıvam ve lezzet artırıcı olarak kaju peyniri kullanmaktadır. Bu güzel lezzeti denedikten sonra sizde kahvaltılarınızı vazgeçilmezleri arasında yer alacaktır. Peynir sektöründen çok farklı olarak ev ortamında hijyenik koşullarda içeriğinde katkı maddesi olmadan yapabileceğiniz bu peynir gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebileceğimiz gıdalardandır. Yapımı çok kolay olan kaju peynirini taze yapınız ve kısa sürede tüketiniz. Şimdi kaju peyniri yapımı aşamasına geçelim.

Kaju peyniri için gerekli malzemeler

  • 1 bağırsak kaju fıstığı,
  • 2 çay kaşığı limon suyu,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 2 çay kaşığı karabiber ve su.

Kaju peyniri nasıl yapılır?


Bir kâse içeresine 1 bardak kajuyu koyup üzerine 3 bardak su koyun ve 1 saat boyunca kaju fıstıklarını suyun içinde bekletin. Şişen kajuların suyunu süzün. Bekleyen kaju fıstığının üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve 1/4 bardak su ekleyerek mutfak robotundan geçirin. İyice ezilen kaju fıstıkları boza kıvamına yakın bir hal alır.
Hazırladığınız karışımı alabilecek bir kâse içerisine kaşık yardımıyla koyun. Kâseye koyduğunuz kaju peynirini kaşık yardımıyla iyice düzeltin. Kâsenin kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin. Koyulaşan ve katılaşan kaju peynirini servis esnasında servis tabağına ters çevirin ve kâseyi kaldırın. Bir kalıp halinde çıkacaktır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Kaju peynirine kimyon çok yakışmaktadır. Hem lezzet bakımından hem de aroması ve sağlık bakımından kimyon kullanabilirsiniz. Kaju peynirinde bolca bakır, demir, magnezyum, potasyum, antioksidan ve çinko bulunur. Bu kaju peynirinin sindirimi güçlendirme, tansiyonu düzenleme, kalbe iyi gelme, kalp rahatsızlıklarına, kanser önleyici etkisi, kan şekeri dengeleyici ve vücuda giren demiri daha iyi kullanmamız anlamına gelir. Kaju kemik yapısını güçlendirdiği gibi dokulara ve saça iyi gelir. İçerisindeki yağ oranı sayesinde vücuda enerji verir. Kaju peynirinizi sıcak havadan, nemden ve küften korumak için buzdolabında saklayınız.

Afiyet olsun.
20.01.2024 21:27:40
Kaju Peyniri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaju Peyniri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kaju Peyniri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Türkiyede Kaju Yetiştiriciliği

Türkiye'de Kaju Yetiştiriciliği, son yıllarda denense de kaju, yetiştirmesi güç ve ülkemizin iklimi açısından büyümesi zor olan bir ağaçtır. Kaju ağacı Güney...
Devamını Oku

Kaju Nasıl Yetişir

Kaju Nasıl Yetişir, sakız ağacıgiller familyasında bulunan kaju, özellikle tropik iklimin hâkim olduğu yerlerde üretilmektedir. Anavatanı Brezilya olan ...
Devamını Oku

Çiğ Kaju

Çiğ kaju, Çiğ kaju, kaju bitkisinin meyvesidir. Kavrulmamış ve işlenmemiş anlamı taşımaktadır ve oldukça faydalıdır. Çin kökenlidir ve şekli fasulye veya böb...
Devamını Oku

Hamilelikte Kaju Yemek

Hamilelikte kaju yemek; hamilelikte tüketilen gıdalar anne ve bebek sağlığı için son derece önemlidir. Annenin beslendiği ve tükettiklerinden, bebekte y...
Devamını Oku

Çiğ Kaju Kalori

Çiğ kaju kalori, günümüzde çok sevilen çerez çeşitlerinden biri olan kaju B1 ve E bakımından oldukça zengindir. Vitamin ve mineralleri, fosfor, potasyum ve m...
Devamını Oku

Kaju Besin Değeri

Kaju besin değeri: Kaju bir fıstık çeşididir. Kaju fıstığının vitamin değeri oldukça yüksektir. B1, E vitamini, potasyum, magnezyum ve fosfor mineralleri açı...
Devamını Oku

Kajun Baharat

Kajun Baharat, Dünyanın en çok kullanılan baharat çeşididir. Bu baharat, iyileştirici güzelliği ile değişik baharatların belirli ölçülerde karıştırılıp ...
Devamını Oku

Kaju Çerezi

Kaju çerezi; olarak bilinen kaju bitkisi ilk olarak Brezilya tarafından dünyaya tanıtılmıştır. Kaju çerezi, kaju bitkisinin meyvesidir. Bu bitkinin meyvesi t...
Devamını Oku

Kaju Elması

Kaju elması; Kaju, çerez olarak Türkiye'de tüketilen bir besindir. Kaju elmasının çekirdeğinden elde edilen Kaju çerezinin ülkemizde satışı son dönemlerde ar...
Devamını Oku

Kaju Alerjisi

Kaju alerjisi; kısaca bağışıklığın alerjenlere vermiş olduğu bir tür tepkidir. Kaju protein açısından çok yüksek ve çok yağlı bir bir fıstık türüdür. Eğer al...
Devamını Oku

Kaju Sosu

Kaju Sosu, kaju fıstığının öğütülmesi ile hazırlanan lezzetli bir sostur. Acı ve tatlı olarak hazırlanabilen sos, değişik baharatlar eklenerek, cips için dip...
Devamını Oku

Kaju Meyvesi

Kaju meyvesi; tropikal bir meyve olan kaju, Brezilya bölgesinde ve Ekvatora yakın olan bölgelerde yetir. Kaju meyvesi çürümeye hemen müsait olduğundan o...
Devamını Oku

Kaju

Kaju sakız ağacıgiller familyasından bir tropikal iklim bitkisidır kaju. Brezilya'da yetiştirilen kaju portekizliler tarafından dünya da tanınmıştır. En...
Devamını Oku

Kaju Baharatı

Kaju Baharatı, son günlerde birçok mutfakta, yemekte karşımıza çıkan yeni bir lezzet. Özellikle tavuk ve patates yemeklerine yakışıyor. Ancak balık ve e...
Devamını Oku

Kaju Tohumu

Kaju Tohumu, kaju ağacı (Anacardium Occidentale) meyvesinin altında bulunan, böbreğe veya C harfine benzeyen, yenilebilir kabuklu çekirdektir. Bizdeki a...
Devamını Oku

Kaju Fıstığı Ağacı

Kaju Fıstığı Ağacı; Kaju; sakızgiller ağacı familyasından olan tropikal bir iklim bitkisi türüdür. İlk zamanlar Brezilyada yetiştirilen Portekizler tara...
Devamını Oku

Kaju Cevizi

Kaju cevizi, Uzak doğu Asya kökenli bir çeşit fıstık olan kaju cevizi yer fıstığından farklı olarak yerde değil ağaçta yetişir. Kaju meyvesinin olgunlaşmış g...
Devamını Oku

Kaju Kaç Kalori?

Kaju Kaç Kalori, özellikle diyet yapanların ve beslenme sorunu olanların merak ettiği bir sorudur. Kaju fıstığı son yıllarda hızla ülkemizde de mutfaklara gi...
Devamını Oku

Kaju Fidanı

Kaju fidanı 16. Yy başlarında Portekizliler Brezilya'yı istila ettiklerinde batı Afrika kıyılarına kolayca adapte olup hızla yayılmaya başlamıştır. Port...
Devamını Oku

Kaju Üzümü

Kaju üzümü, diğer adıyla da wolf berry diye bilinmektedir. Ülkemizde ise kaju; kurt üzümü olarak bilinmektedir. Çok önemli bir meyvedir. Ana vatanı olar...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Türkiyede Kaju Yetiştiriciliği
Kaju Nasıl Yetişir
Çiğ Kaju
Hamilelikte Kaju Yemek
Çiğ Kaju Kalori
Son Forum Konuları
Kaju
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024