Bir kâse içeresine 1 bardak kajuyu koyup üzerine 3 bardak su koyun ve 1 saat boyunca kaju fıstıklarını suyun içinde bekletin. Şişen kajuların suyunu süzün. Bekleyen kaju fıstığının üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve 1/4 bardak su ekleyerek mutfak robotundan geçirin. İyice ezilen kaju fıstıkları boza kıvamına yakın bir hal alır.
Hazırladığınız karışımı alabilecek bir kâse içerisine kaşık yardımıyla koyun. Kâseye koyduğunuz kaju peynirini kaşık yardımıyla iyice düzeltin. Kâsenin kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin. Koyulaşan ve katılaşan kaju peynirini servis esnasında servis tabağına ters çevirin ve kâseyi kaldırın. Bir kalıp halinde çıkacaktır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Kaju peynirine kimyon çok yakışmaktadır. Hem lezzet bakımından hem de aroması ve sağlık bakımından kimyon kullanabilirsiniz. Kaju peynirinde bolca bakır, demir, magnezyum, potasyum, antioksidan ve çinko bulunur. Bu kaju peynirinin sindirimi güçlendirme, tansiyonu düzenleme, kalbe iyi gelme, kalp rahatsızlıklarına, kanser önleyici etkisi, kan şekeri dengeleyici ve vücuda giren demiri daha iyi kullanmamız anlamına gelir. Kaju kemik yapısını güçlendirdiği gibi dokulara ve saça iyi gelir. İçerisindeki yağ oranı sayesinde vücuda enerji verir. Kaju peynirinizi sıcak havadan, nemden ve küften korumak için buzdolabında saklayınız.
Afiyet olsun.