Kaju Sosu
Kaju Sosu, kaju fıstığının öğütülmesi ile hazırlanan lezzetli bir sostur. Acı ve tatlı olarak hazırlanabilen sos, değişik baharatlar eklenerek, cips için dip sos olarak ya da et yemeklerinin yanında veya salata sosu olarak da kullanılabilir.
Kaju sosu için malzemeler
>1 adet orta boy olgun avokado1 adet kırmızı kuru soğan1 adet domates1 adet yeşilbiber2 diş sarımsakTuz, karabiber, köriBir miktar zeytinyağıKaju sosu nasıl yapılır?
Bir mikser içerisine, bir adet avokado ayıklanıp atılır içine kaju fıstıkları, kabuğu soyulmuş domates, çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil biber, ayıklanmış kuru soğan, ayıklanan sarımsaklar ve baharatlar eklenerek hızlı devirde beş altı dakika karıştırılır. Gerekirse içine bir miktar zeytinyağı eklenerek kıvamı inceltilebilir. Servise hazırdır.
Yemek veya Salata İçin Kaju Sosu
Malzemeleri- 1 su bardağı kavrulmamış kaju fıstığı
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam dere otu
- Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
Kaju Sosu Nasıl Yapılır?
Bir mikser içine kaju fıstıkları, ayıklanan maydanoz ve dere otu, ayıklanan soğan ve sarımsaklar, atılarak hızlı devirde dört beş dakika çekilir. Bir kâseye alınır ve baharatlar ile tuz eklenerek karıştırılır ve isteğe göre servis edilir.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 17:33:54
Kaju Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|