{ "title": "Kaju Sosu", "image": "https://www.kaju.gen.tr/images/kaju-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 17:33:54", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Kaju Sosu, kaju fıstığının öğütülmesi ile hazırlanan lezzetli bir sostur. Acı ve tatlı olarak hazırlanabilen sos, değişik baharatlar eklenerek, cips için dip sos olarak ya da et yemeklerinin yanında veya salata sosu olarak da kullanılabilir.

Kaju sosu için malzemeler
Kaju sosu nasıl yapılır?

Bir mikser içerisine, bir adet avokado ayıklanıp atılır içine kaju fıstıkları, kabuğu soyulmuş domates, çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil biber, ayıklanmış kuru soğan, ayıklanan sarımsaklar ve baharatlar eklenerek hızlı devirde beş altı dakika karıştırılır. Gerekirse içine bir miktar zeytinyağı eklenerek kıvamı inceltilebilir. Servise hazırdır.

Yemek veya Salata İçin Kaju Sosu

Malzemeleri
Kaju Sosu Nasıl Yapılır?

Bir mikser içine kaju fıstıkları, ayıklanan maydanoz ve dere otu, ayıklanan soğan ve sarımsaklar, atılarak hızlı devirde dört beş dakika çekilir. Bir kâseye alınır ve baharatlar ile tuz eklenerek karıştırılır ve isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }