Kaju fıstığının faydaları, Kaju Çin'de yetişen bir kuruyemiş olarak bilinmektedir. Fasulyeye benzer bir şekli vardır. Yaygın olarak tatlı çeşitlerinde kullanılır. Fakat kuruyemiş olarak da hem büyüklerin hem de çocukların sevdiği bir yemiştir. Kaju vücudun işlevini yerine getirmesi bakımından oldukça önemli olan, antioksdianlar, mineraller ve vitaminler bulundurur. Kajunun içeriğinde C, E, K vitaminleri, B6 ve B12 bulundurur. Fosfor ve potasyum açısından zengin olan kaju içinde magnezyum, demir gibi mineralleri de bulundurur. Bunlar ile sağlığa birçok faydası vardır. Şimdi bunlara bakalım.
Kaju fıstığının Faydaları Nelerdir?
Kajunun içerdiği zengin miktardaki içerik genel sağlık açısından Oldukça faydalıdır, bunun yanında kanseri önleyici özelliklere sahiptir. Kalp sağlığına iyi gelmeşin ile kaju fıstığı, tansiyon sorunları için de oldukça etkilidir.
Sağlık uzmanlarının yaptığı araştırmalara göre kajunun saç ve cilt sağlığı için faydaları çoktur. Bunun ile sinir ve ruh sağlığı açısından faydalı olan bileşenler içerir. Kaju ayrıca sindirim sistemine de faydalı olur.
Kanseri önlemeye yardımcı olur. Kaju fıstığı, kanser hücreleri ve tümörleri etkisizleştiren maddeler vardır. Bunun yanında kolon kanserine karşı koruyucu maddeler içerir. Bu da kajunun en önemli faydalarının başında gelir.
Kalp Sağlığını korumaya yardımcı olur. Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla çok daha düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalı olan bu yiye ek Kolesterolü kötü etkilemez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını korumaya yardımcıolur.
Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olarak kalbi korur.
Saç sağlığı için oldukça faydalıdır Kajunun içinde bulunan bakır saçın güçlenmesini sağlar. Saç dökülmesini önler.
Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Daha çok gelişmekte olan çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısın oluşmasına yardımcı olurken, yaşlılık döneminde kemik hastalıklarının oluşmasını engeller.
Kaju fıstığının içerdiği bol miktarda magnezyum damarları ve kasları korur ve rahatlama sağlar
Kalsiyumun sinir hücrelerine girmesini kemiklerde tutulmasını sağlar.
Düzenli olarak kaju tüketimi safra taşı oluşumunu dörtte bir oranında azaltmaktadır.
Kaju fıstığı yağlı olan diğer fıstıklar arasında olsa da diğer türlerine göre daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.
Kaju fıstığı kalite mineral içeriği bakımından ilk sırada olmak üzere kaliteli mineraller içerir. Bundan dolayı kajunun antioksidan özelliği vardır.
Kaju fıstığı sindirim sistemi için faydalı olan asitler içerir, vücuttaki asit seviyesini sağlıklı düzeyde tutar.
Bünye için gerekli olan ve hayati önem taşıyan vitaminler açısından oldukça zengindir, enerji sağlar.
Dişler için oldukça faydalı olan kaju, dişlerin güçlenmesini sağlar ve dişlerde çürümeyi azaltmaya yardımcı olur
Kaju fıstığı rahat bir uyku çekmenizi sağlar
Birçok hastalığın temel nedeni olan serbest radikaller ile savaşarak onlar üzerinde çok etkilidir, serbest radikallerin verdiği zararları en aza indirir
Makula dejenerasyonuna karşı ve zararlı olan UV ışınlarının etkilerine karşı koruma sağlar