{ "title": "Kaju Cevizi", "image": "https://www.kaju.gen.tr/images/kaju-cevizi.jpg", "date": "21.01.2024 09:32:52", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Kaju cevizi, Uzak doğu Asya kökenli bir çeşit fıstık olan kaju cevizi yer fıstığından farklı olarak yerde değil ağaçta yetişir. Kaju meyvesinin olgunlaşmış görünümü ile elmayı andırır. Görünüm olarak elma ters bir şekilde dala tutunmuş gibi görülür. Kaju cevizi isminden de anlaşılacağı gibi \"j\" harfine benzer. Böbreğe benzeyen bir şeklide vardır. Kaju meyvesine tutunmuş halde bulunan kaju cevizi her meyvede sadece 1 adet bulunmaktadır. Daha sonrasında fıstık meyveden ayrılarak toplanır. Kaju cevizi kabuğundan ayrıldıktan sonra kavrularak tüketilmeye hazır hale getirilir. Kaju cevizi muhteşem tadıyla çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bir üründür. Bu güzel lezzetli tadının yanında besleyici, vücudu güçlendirme ve hastalıklardan koruma gibi özellikleri bulunmaktadır. Kaju cevizinin içerisinde bulunan kalsiyum, fosfor, riboflavin, beta karoten gibi vücudumuza çok yararlı maddeler içerir. İçeriğindeki potasyum ile tansiyon düşürücü özelliğine sahiptir. Kaju cevizinin ayrıca sinirlerin ve kalp kaslarını sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

Kaju cevizi faydaları nelerdir?
Kajunun diğer faydaları, Dokuları güçlendirerek cildin pürüzsüz olmasını sağlar, cildin gözeneklerini açan kaju yağı kuru ciltler için faydalıdır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cilt enfeksiyonlarına ve mantarlara alternatif olarak kullanılabilir. Kaju cevizinden elde edilen kaju yağı, cilt enfeksiyonları, sivilce gibi sorunlara, kafa derisinde problem olan kişilerde veya saçlarını beslemek amaçlı kullanılabilir. Kırılma ve dökülmelere karşı dökülen kısma kaju fıstığı yağı sürülebilir. Makul miktarlarda tüketilen ve kullanılan kaju cevizinin bilinen bir zararı yoktur. Her besinde olduğu gibi azı kar çoğu zarar düşüncesiyle tüketmek gerekir.
" } ] }