{ "title": "Kaju Baharatı", "image": "https://www.kaju.gen.tr/images/kaju-baharati.jpg", "date": "19.01.2024 08:27:21", "author": "Emel Aslan", "article": [ { "article": "
Kaju Baharatı, son günlerde birçok mutfakta, yemekte karşımıza çıkan yeni bir lezzet. Özellikle tavuk ve patates yemeklerine yakışıyor. Ancak balık ve et yemeklerinde de lezzet şöleni yaşatıyor. Güney Amerika'nın Louisiana bölgesinde bulunan etnik bir gruba ait olan kaju ismi, özel mutfak zevkleri sayesinde adını pek kısa zamanda duyurmuştur. Amerika'da sevilerek tüketilen bu baharatın tadı köriye benzemektedir. Et yemeklerinde kullanırken öncesinde eti kaju baharatı ile marine etmemezi yeterli olacaktır. Salatalarda da tuz gibi yeterli ölçüde dökersek aradığımız farklı tadı oluşturabiliriz. Piyasada hazır bir karışım halinde süper marketlerden satın alınabilen kaju baharatını evde kendimiz de hazırlayabiliriz. Malzemeler sanılanın aksine kolaylıkla aktarlardan temin edilebilir.

Kaju Baharatı Malzemeleri
Kaju Baharatı Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri geniş bir kabın içine koyup karıştırıyoruz. Ağzını sıkıca kapatabileceğimiz kavanoza koyduktan sonra buzdolabında saklayabiliriz. Ayrıca ölçüleri arttırarak daha fazla kaju baharatı elde edebiliriz.
" } ] }