Kaju Baharatı, son günlerde birçok mutfakta, yemekte karşımıza çıkan yeni bir lezzet. Özellikle tavuk ve patates yemeklerine yakışıyor. Ancak balık ve et yemeklerinde de lezzet şöleni yaşatıyor. Güney Amerika'nın Louisiana bölgesinde bulunan etnik bir gruba ait olan kaju ismi, özel mutfak zevkleri sayesinde adını pek kısa zamanda duyurmuştur. Amerika'da sevilerek tüketilen bu baharatın tadı köriye benzemektedir. Et yemeklerinde kullanırken öncesinde eti kaju baharatı ile marine etmemezi yeterli olacaktır. Salatalarda da tuz gibi yeterli ölçüde dökersek aradığımız farklı tadı oluşturabiliriz. Piyasada hazır bir karışım halinde süper marketlerden satın alınabilen kaju baharatını evde kendimiz de hazırlayabiliriz. Malzemeler sanılanın aksine kolaylıkla aktarlardan temin edilebilir.
Kaju Baharatı Malzemeleri
Yarım çay kaşığı kuru kekik
İki çay kaşığı mercan köşk
Bir çay kaşığı granül sarımsak
Bir çay kaşığı granül soğan
Bir çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı acı kırmızı biber
Bir buçuk çay kaşığı tatlı kırmızı biber
Bir yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
Bir yemek kaşığı zerdeçal
Bir yemek kaşığı kimyon
Kaju Baharatı Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri geniş bir kabın içine koyup karıştırıyoruz. Ağzını sıkıca kapatabileceğimiz kavanoza koyduktan sonra buzdolabında saklayabiliriz. Ayrıca ölçüleri arttırarak daha fazla kaju baharatı elde edebiliriz.